Speeldag 13: verslag KVV Windeke - 1e elftal: 0 - 5

KVV Windeke – KVC De Toekomst Borsbeke: 0-5

Doelpunten:
36’ 0 – 1: Roy Janssens (assist Brecht Van Waeyenberghe)
41’ 0 – 2: Brecht Van Waeyenberghe (assist Roy Janssens)
44’ 0 – 3: Ken Van Den Steen (assist Kris Van Lippevelde)
50’ 0 – 4: Ken Van Den Steen
77’ 0 – 5: Marijn De Paepe (assist Ken Van Den Steen)

KVV Windeke :
Dylan Vanderstraeten, Dries De Smaele, Klaus Praet (81’ Nisse Verstuyft), Jasper Degrauwe, Simon Devroe, Ynzo Vanparys, Joeri De Cocker, Niels Cleenwerck (46’ Navaron Walraeve), Maarten De Corte (72’ Mathias Mathias), Geoffrey Schatteman, Levi Casteur, Kevin Eekhoudt

De Toekomst Borsbeke :
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes (71’ Daan De Troyer), Ken Van Den Steen, Brecht Van Waeyenberghe (65’ Marijn De Paepe), Jens Okerman, Jeffrey Snauwaert (77’ Jany Schamelhout), Arne Van Den Bosssche

Borsbeke start de wedstrijd tegen nobele onbekende KVV Windeke aan met dezelfde 11 als in de met succes afgeronde wedstrijd tegen titelpretendent Zulte. Op het kleine speelveld van de scheldemannen wordt een ander wedstrijdbeeld verwacht als vorige week. Aan de zebra’s om te bewijzen dat ze hun plaats in de top 3 waard zijn.

Al in de derde minuut van de wedstrijd dwingt Borsbeke een hoekschop af. Windeke verdedigt goed en countert. Jonathan Van Daele is meteen bij de les en pakt makkelijk. Even later alweer doelgevaar. De Borsbeekse doelman bokst de bal uit doel. Na tien minuten schiet Maarten De Corte de bal over. Dan komende zebra’s stilaan in de wedstrijd. Toch is het Windeke dat voor gevaar zorgt. De thuisploeg claimt een strafschop, maar Jonathan Van Daele was duidelijk eerst bij de bal. Na een kwartier is Christof Maes even buiten strijd na een onzacht contact met een tegenstrever. Na verzorging kan hij hernemen. Windeke zet stevig druk en speelt kort op de man. Na twintig minuten wedstrijd dwingt Christof Maes een hoekschop af. Jeffrey Snauwaert brengt aan de tweede paal. Twee nieuwe hoekschoppen op rij. Windeke bijt stug van zich af en de zebra’s zijn voorlopig nog niet aan het feest. Halfweg de eerste helft krijgt Borsbeke een vrije trap na fout op Brecht Van Waeyenberghe. Jens Okerman verovert de bal maar zijn stevige trap belandt naast. Op het halfuur een mooie actie van Christof Maes. Ken Van De Steen loopt zich netjes vrij maar krijgt geen gave schietkans. Windeke blijft druk zetten maar de Borsbeekse verdediging blijft secuur voetballen en geeft voorlopig niks weg. Na een hoekschop gaat een strak schot van Levi Casteur maar net over het doel van de bezoekers. Dan komt de kentering in de wedstrijd. Brecht Van Waeyenberghe speelt zich vrij en zet voor op Roy Janssens. Een goeie loopactie richting 1e paal en hij schiet de eerste tegen de netten. Windeke maakt plots niets meer klaar en bezwijkt onder de druk van de zebra’s. Er komt meer ruimte en Borsbeke kan doen waar het goed in is: voetballen. Amper vijf minuten later verdubbelen de zebra’s de score. Brecht Van Waeyenberghe krijgt de bal aangereikt van Roy Janssens en aarzelt niet. Windeke moet het hoofd buigen voor het voetballend vermogen van de bezoekers. Op slag van rust gaat Kris Van Lippevelde met de bal aan de haal. Brecht Van Waeyenberghe en Ken Van Den Steen gaan samen naar de bal maar Ken Van Den Steen kan inkoppen. De derde treffer is een feit.

Tijdens de rust tracht Windeke bij te sturen en laat coach Geert Van Gaeveren Navaron Walraeve opdraven ten koste van Niels Cleenwerck die in de kleedkamer blijft. Borsbeke gaat met een comfortabele voorsprong met dezelfde elf de tweede helft in. Windeke wordt van bij het begin op eigen speelhelft gedrukt. Als ze er dan al eens in slagen een aanval op te zetten verijdelt Jonathan Van Daele, als betrouwbaar sluitstuk, deze poging. Na 4 minuten in de tweede helft kan Brecht Van Waeyenberghe voor doel komen. Hij legt af voor Christof Maes die voorzet. Roy Janssens duikt alweer op de juiste plaats op maar kan niet besluiten. Uitstel is echter geen afstel want bij de volgende actie is het prijs. Ken Van Den Steen laat de netten trillen met een knap schot van buiten de 16. De 0-4 staat op het bord. Het blijft Borbeekse aanvallen regenen. Windeke komt niet meer in het scenario voor. De talrijk meegereisde zebrasupporters voelen dat een vijfde goal er zit aan te komen. Intussen heeft Marijn De Paepe Brecht Van Waeyenberghe in de spits vervangen. Ook Daan De Troyer en Jany Schamelhout krijgen speelminuten. Een kwartier voor tijd werkt Kris Van Lippevelde zich vrij. Marijn De Paepe schiet rakelings naast. Windeke steekt nog eens de neus aan het venster en gaat met man en macht op zoek naar de eerredder. Borsbeke blijft echter blijk geven van zeer veel maturiteit en bewaart de rust. Dertien minuten voor tijd knalt Marijn De Paepe, op aangeven van een beresterke Ken Van Den Steen, de forfaitscore in het dak van het doel. De wedstrijd is nu helemaal gespeeld. In blesssuretijd heeft Marijn De Paepe de 6-0 aan de voet. De Windeekse doelman redt de meubelen en bespaart zijn ploeg een verdere afgang.

De zebra’s prijken na deze winst voorlopig op de tweede plaats in de rangschikking. Het voetbal dat de supporters elke week mogen aanschouwen rechtvaardigt de positie in de rangschikking. Week na week tonen de troepen van Sammy Van Den Bossche wat ze waard zijn. Borsbeke toont vandaag klaar te zijn voor de topper van volgende zaterdag. Met deze mentaliteit kunnen de zebra’s ook die uitdaging tot een goed einde brengen.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01