Speeldag 16: KRC Bambrugge - 1e elftal: 2-0

Borsbeke :
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes ( 88’ Willem Raes), Ken Van Den Steen, Brecht Van Waeyenberghe, Jens Okerman (63’ Marijn De Paepe), Jany Schamelhout (46’ Daan De Troyer )

Bambrugge :
Thomas Goossens, Bryan Vinck, Jari Bauwens, Michael Keymolen (88’ Tim Aelbrecht ), Koen Van Der Heyden, Kevin Goossens( 91’ Xavier Arnolis ), Koen Tackaert, Maarten Matthijs, Glen Coppens ( 82’ Stef Van Der Hoeven ), Pieter-Jan Haegeman, Tim Arijs, Nils Vervaene

Borsbeke neemt het na twee weken inactiviteit op tegen leider Bambrugge. Ondanks de slechte weersomstandigheden van de voorbije weken ligt het veld op de Lindekouter er degelijk bij. Op Jordy Van Melkebeke en Jeffrey Snauwaert na is bij de zebra’s het team van de laatste weken compleet. Stijn De Winter en Nathan staan nog langer geblesseerd aan de kant.

Bambrugge lijkt van bij aanvang heel gedreven. Dit resulteert al in een eerste geel karton na 5’. Christof Maes is hierbij het lijdend voorwerp. Na de vrije trap van Ken Van Den Steen wordt balverlies geleden. Er wordt niet scherp genoeg verdedigd en Maarten Matthijs kan binnenleggen. De thuisploeg staat al snel op voorsprong. Na 10 minuten dwingt Bambrugge een hoekschop af. Jonathan Van Daele pakt de kopbal. Na deze fase moet de zebradoelman opnieuw aan de bak en ranselt de bal uit zijn doel. Bambrugge blijft druk zetten en op het kwartier moet Jonathan Van Daele zich gewonnen geven en de bal voor de tweede keer uit zijn netten vissen. De zebra’s kijken dankzij routinier Glenn Coppens tegen een dubbele achterstand aan. De bezoekers krijgen de boel niet georganiseerd. Een aanval opzetten lukt niet omdat de geelzwarten elk gaatje met gemak weten te dichten. De zebra’s blijven het hele eerste halfuur de feiten achterna lopen en Bambrugge controleert met gemak. Even voor rust dan toch een schuchtere poging van de bezoekers. Christof Maes zet een prima aanval op. Bambrugge verdedigt even niet stevig genoeg. In het geharrewar voor doel gaat het schot van Brecht Van Waeyenberghe naast. Net voor affluiten blesseert Jany Schamelhout zich opnieuw aan de knie. Na de rust blijft hij in de kleedkamer en mag Daan De Troyer de tweede helft aanvatten.

Al na 1 minuut in de tweede speelhelft mag Thomas De Moor inwerpen van aan de hoekschopvlag. De verre inworp komt voor doel terecht maar thuisgoalie Thomas Goossens grijpt in. De zebra’s trachten uit te voetballen en in eerste instantie geeft Bambrugge iets meer ruimte weg dan in de eerste helft. Maar als Borsbeke wil uitbreken worden de gelederen gesloten. Ondanks het harde werk van de bezoekers vallen er geen echte kansen te noteren. Beide doelmannen moeten quasi werkloos toekijken. Borsbeke kan geen vuist maken en moet de suprematie van de titelfavoriet ondergaan. Na een kwartier lag de eindstand vast en Bambrugge gaat als leider de winterstop in.

De zebra’s mogen terugkijken op een meer dan geslaagde eerste seizoenshelft. Borsbeke betwist de volgende twee wedstrijden op eigen veld. Machelen en Winnik dienen het tegen de zebra’s op te nemen. Sterkhouder Ken Van Den Steen mist de terugmatch tegen Machelen nadat hij tegen een derde geel karton aanliep.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01