Wedstrijdverslag speeldag 17: 1e elftal - Machelen 1-1

WEDSTRIJDVERSLAG SPEELDAG 17: KVC De Toekomst Borsbeke – K Eendracht Machelen 1-1

Borsbeke :
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde (76’ Daan De Troyer), Roy Janssens, Christof Maes, Brecht Van Waeyenberghe (67’ Marijn De Paepe ), Jens Okerman, Jeffrey Snauwaert, Jordy Van Melkebeke, Bram Baeyens, Jens De Paepe

Machelen:
Olivier Brondeel, Diego Gistelinck, Ferre Martens, Gianni Scholier, Jamie Van Assche, Gilles Heyerick (88’ Mats Deman ), Gillis Dentyn ), Samuel Van Hoye, Niels Deman (76’ Arno Blancke), Tibo Heyerick, Robbie Careel (70’ Mathieu Van Parys,) Lennert Vanlierde

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar wordt bij Borsbeke afgewerkt zonder Ken Van Den Steen die een gele strafzondag uitzit. Op deze koude zondag zijn er ook uit Machelen heel wat bezoekers meegereisd.

Borsbeke wil aansluiten bij de goede resultaten uit de heenronde en gaat er van bij aanvang stevig tegenaan. Dit resulteert al in de eerste minuut in een hoekschop. Deze is echter een maat voor niets. Vijf minuten later dwingt Machelen een hoekschop af. Borsbeke verovert de bal en countert. Christof Maes vindt Brecht Van Waeyenberghe. De pass is te diep en Kris Van Lippevelde kan niet bij de bal. Amper één minuut later ontsnapt Borsbeke aan een tegendoelpunt. De botsende bal komt tegen de paal terecht. De zebra’s zijn verwittigd. Even later haalt Kris Van Lippevelde de bal van de doellijn. Borsbeke komt alweer goed weg.De thuisploeg reageert met een vrije trap. Jeffrey Snauwaert legt de bel voor doel. Kenneth Bovendaerde kan er net niet bij. Machelen is stevig in de duels en dat levert een nieuwe vrije trap op na fout op Jordy Van Melkebeke. Brecht Van Waeyenberghe sleept een hoekschop uit de brand. Roy Janssens kan de rebound niet binnenleggen. In de 17de minuut komt Borsbeke heel dicht bij een eerste treffer. De linesman ziet de bal echter niet over de lijn en de ref kent de goal niet toe. Machelen vreest de duels niet maar de ref laat de kaarten voorlopig op zak. Halfweg de eerste helft valt dan toch de eerste kaart voor de bezoekers na een stevige fout op Kenneth Bovendaerde. Jefffrey Snauwaert legt mooi voor doel maar de kopbal van Brecht Van Waeyenberghe belandt in de handen van de bezoekersdoelman. Net over het half uur moet doelman Olivier Brondeel alle zeilen bijzetten om een doelpunt te verhinderen. Hij bokst de bal buiten doel. Dan gaat Samuel Van Hoye er stevig tegenaan in de kleine rechthoek. Hij hangt aan het truitje van  Brecht Van Waeyenberghe en trekt hem omver. De scheids legt de bal op de stip. De bezoekersgoalie heeft geen verhaal tegen de stevige knal van Kris Van Lippevelde en de zebra’s staan op voorsprong. Op slag van rust het laatste wapenfeit van de eerste helft maar de Machelse doelman versaagt niet.

Na de rust komen dezelfde elftallen het veld op. Machelen komt gedreven uit de kleedkamer en Borsbeke kan het spelritme van de eerste helft niet direct vinden. Jonathan Van Daele gaat op een gevaarlijke trap van Machelen goed plat en voorkomt de gelijkmaker. Het duurt tot bijna een kwartier in de tweede helft voor Borsbeke gevaar brengt. Christof Maes trapt van ver maar de keeper pakt. Machelen is nu wel echt baas op het veld en Borsbeke moet harken. Na twintig minuten voetballen de zebra’s dan toch nog eens een fraaie actie bij elkaar. Roy Janssens mist zijn schot. Halfweg de tweede helft voert de net ingevallen Marijn De Paepe een mooie rush uit. Roy Janssens treft het doelhout. Een kwartier voor tijd steekt Machelen de neus aan het venster. Het schot van Gillis Dentyn gaat net naast. Borsbeke komt nu weer meer aan voetballen toe maar bij de gecreëerde kansen ontbreekt het aan een tikkeltje geluk. Dan komt voor de zebra’s de domper. De ref schat een actie totaal verkeerd in en geeft een vrije trap voor Machelen. Bij deze fase kijkt kapitein Thomas De Moor ook nog tegen een geel karton aan waardoor hij volgende wedstrijd vanaf de zijlijn zal moeten toekijken. Machelen puurt een hoekschop uit de vrije trap en de bal gaat erin. Samuel Van Hoye zet de bordjes gelijk. Dit is voor de zebra’s een domper. Toch gaan de kopjes niet naar beneden en wordt er op zoek gegaan naar een doelpunt. Vijf minuten voor affluiten redt Jonathan Van Daele de meubelen voor de zebra’s. Borsbeke voetbalt nog een aantal kansen bij elkaar maar de winnende treffer komt er niet. Na een spannend wedstrijdeinde blijven we op een gelijkspel steken.

Al bij al een ontgoochelende maar billijke uitslag na een tweede helft die niet goed genoeg was om op de overwinning aanspraak te kunnen maken. Volgende zondag wacht Winnik en moeten de zebra’s de drie punten thuis trachten te houden willen ze voeling met de top vijf behouden.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01