Wedstrijdverslag speeldag 18: 1e elftal - KVE Winnik 4-1

WEDSTRIJDVERSLAG SPEELDAG 18: KVC DT Borsbeke – KVE Winnik: 4-1

Borsbeke :
Jonathan Van Daele, Hannes De Middeleer (63’ Niels Baeyens), Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes (46’ Daan De Troyer) ,Brecht Van Waeyenberghe, Marijn De Paepe, Jens Okerman, Jeffrey Snauwaert, Jordy Van Melkebeke (80’ Wouter Gees), Bram Baeyens

Winnik :
Kenneth Arijs, Jordi Dupont, Maxime Seminck, Kristof Kestens (46’ Robbe Deblander) , Rayen Bellemans ( 73’ Thomas Vissers ) , Thomas Defrere, Jendi Huvet, Raymon Deblander, Koen Walraevens, Seppe Deblander, Jeremy Vanderveken ( 46’ Brecht Cieters ), Matthias De Jonghe


Borsbeke heeft er alle belang bij de tweede thuiswedstrijd op rij te winnen wil het aansluiting met de top vijf behouden. De zebra’s moeten het zonder kapitein Thomas De Moor stellen die een gele strafzondag uitzit. Ken Van Den Steen, Jany Schamelhout en Stijn De Winter komen ook niet aan spelen toe. Winnik kan de punten goed gebruiken want het nadert de gevarenzone.

De geelblauwen gaan stevig van start. Borsbeke dwingt na 5 minuten een inworp af. Winnik verovert de bal. Een strakke voorzet van Jendi Huvet en de ingelopen Rayen Bellemans kan aanleggen. De bal komt op het doelhout terecht, maar de linesman had de vlag al in de hoogte. Borsbeke vindt de organisatie en zet druk. Winnik blijft met 4 man voor doel en houdt stand. Na 10 minuten wedstrijd breekt Raymon Deblander door. Jonathan Van Daele is bij de les en verijdelt de doelkans. Borsbeke antwoordt met een mooie actie. Marijn De Paepe vindt Christof Maes die aflegt voor Roy Janssens. Roy zet netjes voor maar de knal van Brecht Van Waeyenberghe spat op de paal uiteen. De zebra’s nemen het heft in handen maar de tegenstander laat echt voetballen niet toe. Op het kwartier zijn de bezoekers gevaarlijk. Seppe Deblander duikt voor de goal op. Kenneth Bovendaerde werkt in hoekschop. Jonathan Van Daele redt alweer en bokst de bal uit doel. Even later volgt een reuzenkans voor de zebra’s. Marijn De Paepe kopt, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Dan dwingt Roy Janssens een hoekschop af. Winnik countert maar het Borsbeeks verdedigend compartiment geeft geen krimp. Halfweg de eerste helft voetbalt Borsbeke een uitstekende kans bij elkaar. Marijn De Paepe aarzelt niet en legt beheerst binnen na een splijtende pass van regisseur Christof Maes. De zebra’s staan op voorsprong. Winnikk blijft niet bij de pakken zitten. Rayen Bellemans is zeer bedrijvig en maakt het de Borsbeekse goalie twee keer op rij knap lastig. Op het halfuur verdubbelen de zebra’s de score. Na alweer een prima actie vanuit het middenveld legt Roy Janssens af voor Brecht Van Waeyenberghe. De 2-0 is een feit. Amper vijf minuten later gaat Marijn De Paepe voor de triple. Hij kopt de bal netjes binnen. Winnik kijkt tegen een 3-0 achterstand aan. Wie dacht dat de tegenstrever daardoor minder gemotiveerd is, heeft het mis. Winnik blijft dreigen en op zoek gaan naar een tegentreffer. Een vijftal minuten voor rust komt Borsbeke dicht bij de 4-0. Jeffrey Snauwaert schildert de bal naar doel. Doelman Kenneth Arijs tast mis maar niemand kan besluiten. De counter van Rayen Bellemans belandt op de lat. We gaan rusten met de 3-0 op het bord.

Na de koffie blijft bij Borsbeke Christof Maes in de kleedkamer. Daan De Troyer mag invallen. Bij Winnik worden Kristof Kestens en Jeremy Vanderveken geruild voor Robbe Deblander en Brecht Cieters. Borsbeke gaat op het elan van de eerste helft door en duikt van bij het begin van de tweede speelhelft een paar keer voor het Winnikse doel op. Zo gaat na een mooie aanval het schot van Marijn De Paepe net naast. Winnik stopt nu elke Borsbeekse aanval foutief af. De ref ziet er voorlopig geen graten in en laat het geel op zak. De zebra’s blijven combineren en er wordt hard gewerkt. Na een kwartier in de tweede helft moet Hannes De Middeleer, na een sliding, geblesseerd naar de kant. Niels Baeyens valt in. In de 65ste minuut heeft Winnik zicht op de aansluitingstreffer maar het verknoeit zelf de open kans. Halfweg de tweede helft kan Jens Okerman doorgaan. De Winnikse doelman komt uit maar laat zich verschalken. De lob van Jens Okerman gaat binnen en het wordt 4-0. De kansen blijven zich opstapelen maar het ontbreekt de thuisploeg aan wat geluk. Een vrijschop van Brecht Van Waeyenberghe belandt in de muur. De rebound is voor de thuisploeg. Marijn De Paepe schiet net over. Vijf minuten voor tijd valt dan toch een tegendoelpunt uit de lucht. Seppe Deblander verschalkt doelman Jonathan Van Daele met een kopbal van aan de kleine backlijn. De zebra’s blijven de aanval zoeken. Op slag van affluiten komt Daan De Troyer alleen voor doel. Deze keer laat Kenneth Arijs zich niet verschalken en pakt.

Ruime overwinning voor Borsbeke dat met een extra inhaalwedstrijd tegoed op de zesde plaats in de rangschikking prijkt. Volgende week wacht met Denderhoutem een te duchten tegenstander.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01